Hanoju Organiczna Maca 4:1 Ekstrakt 500 mg Premium 180 tabl.

60.98

Description

Zdecyduj się na najwyższą jakość.Każda tabletka zawiera 500mg wyciągu z organicznie uprawianych roślin Maca (Lepidium meyenii), bez dodatków chemicznych. Ekstrakt pozyskiwany jest w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta niezwykła roślina zawiera w sobie duże dawki naturalnych substancji chroniących organizm przed patogenami. Informacja dla alergików i wegetarian:Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani chemicznych barwników i aromatów. Różnica pomiędzy proszkiem a ekstraktem:Ekstrakt jest pozyskiwany poprzez płukanie roślin gorącą wodą, tak że zawarte są w nim tylko substancje rozpuszczalne w wodzie, głównie cenne polisacharydy i aminokwasy. Składniki te są wysoko skoncentrowane i przez to wyjątkowo wydajne w swym działaniu. Ekstrakt roślinny posiada około 20 razy silniejsze działanie niż proszek. HANOJU wykorzystuje do produkcji wyłącznie składniki pochodzące z andyjskich płaskowyżów, uprawiane na wysokości ponad 4000m bez udziału środków ochrony roślin, pestycydów, herbicydów oraz nawozów sztucznych. Informacje ogólne:Historia: Maca (Lepidium meyenii) jest jednoroczną rośliną bulwiastą z rodziny kapustowatych, pochodzącą z wysoko położonych płaskowyżów w Andach. Tam była ona przez stulecia zbierana ze względu na swoje właściwości wzmacniające i pobudzające. Używano jej jako środka pobudzającego i zapewniającego równowagę hormonalną w organizmie. Korzeń Maca był źródłem energii dla Inków. Źródła historyczne wskazują, że ponad połowa zapasów żywności wojowników inkaskich stanowiła Maca. Jest ona naturalnym środkiem przeciwko osłabieniu i depresji. Zawartość białka w mace wynosi około 11%. Jak wiadomo białka warunkują i regulują podstawowe czynności żywieniowe. Na nich opiera się zdrowie i witalność człowieka. Przede wszystkim jednak są źródłem aminokwasów egzogennych. Spożywając macę dostarczamy organizmowi prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Sproszkowany korzeń Maca zawiera około 4% tłuszczu. Głównym składnikiem kwasów tłuszczowych jest kwas linolowy – 33,7%, kwas α-linolenowy – 20,4% i kwas palmitynowy 19%. Zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych wynosi aż 70,7%, a nasyconych 23,9%. Zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ich stosunek względem nasyconych są bardzo korzystne z punktu widzenia odżywczego. Ponadto maca zawiera około 70% węglowodanów ogółem, w tym przyswajalnych 52% około 20% błonnika pokarmowego. Najwyższa jakość:Pochodzenie roślin odgrywa bardzo ważną rolę. Rośliny rosnące w wyższych partiach Andów są wyższej jakości, niż te występujące niżej. W regionie wysokogórskim roślina musi sobie radzić z niskim ciśnieniem powietrza, intensywnym promieniowaniem słonecznym i większymi wahaniami temperatury. Aby przetrwać w takim otoczeniu roślina musi produkować więcej substancji ochronnych i dlatego występują one w jej tkankach w większej koncentracji. Zawartość opakowania:180 tabletek po 500mgZalecenia:Do sześciu pastylek na dobę, popić odpowiednią ilością płynów, najlepiej spożyć na pół godziny przed posiłkiem. Skład jednej pastylki: 500mg organicznego ekstraktu z rośliny Maca (lepidium meyenii) odpowiednik 2000mg sproszkowanego Maca. Uwagi na temat suplementów diety:Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki. Suplementy diety pomagają zbilansować niedobory składników odżywczych w krótkim okresie, ale nie stanowią alternatywy dla zharmonizowanej diety opartej na różnorodnych składnikach. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci

Stawy mięśnie i kości

edeka produkty, meridol płyn, lek rozgrzewający na przeziębienie, argentin spray do gardła opinie, regenerum do brwi i rzęs, posterisan maść ulotka

yyyyy